Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Rotterdam
INHOUD

Een tocht over de Rotte van Zevenhuizen naar Rotterdam 24 km heen en terug.

Het stuk door het centrum naar het eind van de rivier heen en terug is 4 km extra. Of naar de Kralingse Plas heen en terug is 2 km extra.

Kanoverhuur:

Botenverhuur Van Vliet te Zevenhuizen.

Beginpunt is aan de Rottemeren bij Zevenhuizen.

Verlaat de snelweg A12 tussen Utrecht en Den Haag bij de afslag Zevenhuizen. In Zevenhuizen ga je rechtsaf. Aan het eind van de weg is het beginpunt naast het eetcafé met terras aan het water. Hier is camping De Koornmolen.

Vanaf hier ga je het meer op naar links. Het meer wordt steeds smaller en gaat over in de Rotte. Na 3 km is er aan de linkerkant een kanosteiger met nummer 14 erop. Aan de overkant van de dijk is een recreatiegebied aan de Zevenhuizer Plas. Bij het meer is geen kanosteiger, alleen maar zandstrand. Vanaf hier is het nog 9 km naar Rotterdam. In het begin is het landschap open, maar geleidelijk aan staan er steeds meer huizen langs het water. Op het laatste stuk is het roeien met skiffs populair.

Na de brug onder de snelweg door kom je bij een viersprong. Linksaf kom je na een kilometer bij een sluis naar de Kralingse Plas. Aan beide zijden is een kanosteiger. Bij de viersprong rechtuit volg je de Rotte naar het centrum van de stad. Er zijn geen oude gebouwen langs het water zoals in veel andere steden, maar Rotterdam heeft zijn eigen charme. Het is verbazingwekkend hoe helder het water in het centrum is. Je kunt de waterplanten tot meer dan een meter diep zien. In de stad zijn verschillende plaatsen met een lage kant waar je kunt uitstappen. Helemaal aan het eind kun je ook uitstappen. Je bent dan midden in het centrum vlakbij een grote winkelstraat.

GPS Rottemeren: lat. 52.0074, lon. 4.5627.
GPS Kralingse Plas: lat. 51.9369, lon. 4.5065. Gratis parkeren op het tweede parkeerterrein (bij het strandje).

De Rotte met in de verte Rotterdam.

Kralingse Plas.

Rotterdam.

Het eind van Rotte in het centrum van Rotterdam.

Het centrum van Rotterdam.

Rottemeren Marathon

Jaarlijks wordt in september de Rottemeren Marathon op de Rotte georganiseerd door de Rotterdamse Cano Club.

Bergsluis

Bij de Bergsluis in het Noorderkanaal is het niet mogelijk over te dragen. Bediening van 16 april tot 15 oktober. Telefoon: 010-4660929 of 06-13903336.